mandag 15. mars 2010

Nedsnødd og i vårmodus

Gubben knipset mens jeg prøvde å komme meg bak drivhuset for å måke taket. Men vinkelen er det så som så med, sånn blir det når en er redd for å få snø i skoa!:)
Snøværet vil ingen ende ta. På taket er det over meteren nå og jeg skjelver! Visst er nysnøen lett men i morgen kommer det mildvær og da blir dette tungt! Da husets beboere er svekket, en med dårlig rygg og føtter og den andre med ubrukelige armer, da får vi bare la det stå til.

Sånn er snønivået i forhold til verandaen. Sommerstid er platten en halv meter høyere enn plena. Rosetrea skimtes inni snøkanten. Er mektig imponert jeg. Nå i kveld er eneste veien vi kan komme oss til nærmeste by, over fjorden. veien til sunnmøre og østlandet er stengt pga rasfare. Kjenner egentlig at håpløsheten og frustrasjonen siger innpå. Det har vært en lang og tung vinter.Men....i dag fikk jeg igang drivhuset!!! Ikke at det er så mye der ute enda, det er bare blodbeger og noe annet tjafs...men det kommer mere! Må få kjøpt jord i morgen . Det blir ikke store utvalget her i år, satser på selvplukkede frø. Det er første gang jeg har greid å styrt unna frøpakker i posten. Lurer på hvordan jeg takler dette når utplantingstiden kommer.
Avslutter med et herlig syn:

Jo da, det blir vår tilslutt!

2 kommentarer:

 1. Uff det er ille at dere skal være innestengt pga. fare for snøras. Denne vinteren har vært fæl. Men endelig går det mot bedre tider, her har det vært strælende siste uka. Når det først blir finvær minker snøen utrolig fort.
  Våren kommer nok til deg også, trøsteklem :-)

  SvarSlett
 2. Ikke bare du som begynner å bli bekymret for taket. Vi begynner å bli skeptiske til snømengdene på taket vi også.
  Du ser nå drivhuset ditt du ihvertfall. Mitt er snart forsvunnet i snøhaugene som danner seg etter hvert som snøen sklir av taket.

  Vi håper på bedre tider værmessig:)

  SvarSlett